Välja sms-lån

22 jan

Alla kan vi hamna i en situation där vi snabbt behöver pengar, kanske ligger du efter med någon räkning, kanske har du spenderat alldeles för mycket pengar på julklappar eller åkt på ditt livs drömresa och gjort av med mer pengar är du räknat med. Då kan ett sms-lån vara ett alternativ för dig. Det bästa med sms-lån är att du får pengarna mycket snabbare än med andra lån. Läs texten nedan och få reda på allt du behöver veta om sms-lån!

Hur fungerar ett sms-lån?

Sms-lån kallas ibland också mikrolån eller snabblån och har på senare tid blivit mycket populära. Det är enkelt att ansöka om sms-lån och långivaren gör ofta inte någon noggrann kontroll av låntagaren. Man kan låna en liten summa som tvåhundra kronor och maxgränsen brukar ligga runt trettiotusen kronor. Rent konkret så går det till så att man skickar ett sms om att låna en viss summa pengar hos ett kreditinstitut. Du uppger hur stort beloppet ska vara, dina personuppgifter, kontonummer och din banks namn. Sedan får du en kod skickad till din telefon som du använder för att aktivera lånet. Med de bästa sms-lånen har du pengarna redan efter 20 minuter på ditt konto!

Finns det några nackdelar med sms-lån?

Det är inte helt problemfritt att använda sig av sms-lån, men om du bara är väl påläst och förstår var du kan hitta det bästa sms-lånet så behöver du inte vara orolig. Det är mycket viktigt att du kan betala tillbaka dina pengar i tid, annars kan det bli dyrt i långa loppet. Om du betalar för sent så riskerar du att få förseningsavgifter som ibland kan vara ganska höga. Återbetalningstiden är i allmänhet relativt kort, mellan fjorton och nittio dagar brukar man ha på sig att betala tillbaks hela lånet. Om det finns minsta risk att du inte kan betala tillbaks ditt sms-lån i tid bör du helst avstå och se dig om efter andra långivare som erbjuder längre löptider.

Hur hittar man det bästa sms-lånet?

Det finns en uppsjö av långivare och kreditinstitut som erbjuder sms-lån. Många ger specialerbjudanden där du kan låna femhundra kronor mycket snabbt och utan säkerhet. Du kan använda internet och söka efter sms-lån för att få reda på vilka företag som erbjuder bästa sms-lån. Tänk på att det alltid är den effektiva räntan som du ska använda när du jämför olika företag, alltså ränta plus uppläggningsavgifter, aviavgifter och alla andra avgifter som långivare tar ut.