Smslån med utbetalning på helger – jämför innan du lånar

27 sep

Precis som när du ska köpa en tjänst eller en vara, är det en god idé att jämföra ordentligt innan du lånar. Viktigare är det ju dyrare lånen är – vilket smslån med utbetalning på helger faktiskt kan vara – eftersom du då potentiellt kan spara mer pengar på att välja rätt lån just för dig.

Faktorer att jämföra när du letar efter SMSlån med utbetalning på helger

  • Används UC? En del smslån väljer att inte använda sig av UC (Upplysningscentralen), utan istället av andra bolag som Creditsafe, till exempel. Det gör att många andra långivare du kanske kontaktar, kanske inte ser lånet i din historik (om de använder sig av UC för att bedöma din kreditvärdighet).
  • Inkomstkrav. Inkomstkraven varierar en hel del. En del aktörer har inga inkomstkrav, medan andra har högre. Gemensamt för många aktörer är dock att inkomstkraven generellt inte är särskilt höga. Inte sällan ligger kravet på omkring 50 000 kronor per år – om det är ett krav över huvud taget, alltså.
  • Betalningsanmärkningar OK eller inte. Huruvida det är okej att låna med betalningsanmärkningar eller inte varierar. En del aktörer som erbjuder SMSlån med utbetalning på helger tycker att det är okej om den som lånar har anmärkningar sedan tidigare. En del tycker inte det. Värt att ha i åtanke är att det kan vara dyrare att låna med en anmärkning, eftersom kreditgivaren kan anses ta en högre risk med lånet då.
  • (Effektiv) ränta. När du jämför SMSlån med utbetalning på helger kommer du att stöta på både ränta och effektiv ränta. Det förstnämnda, den nominella räntan, är den del av lånet som du återbetalar – en summa som räknas ut efter lånets storlek. Den effektiva räntan, däremot, innefattar samtliga kostnader för lånet. Det kan till exempel vara uppläggningsavgift och aviavgifter. Kostnaden för dem inkluderas alltså i begreppet effektiv ränta, men inte i den nominella räntan.

Varför jämföra?

Genom att jämföra kan du hitta rätt lån för dig. Kanske föredrar du ett lån som inte använder UC? Eller som har inkomstkrav som passar dig? Den främsta anledningen till att jämföra är kanske att du kan spara en hel del pengar på det. SMSlån med utbetalning på helger är som regel ganska dyra (precis som vanliga SMSlån). Genom att välja rätt kan du potentiellt spara ganska mycket pengar.