Samlingslån underlättar och sänker dina kostnader

23 feb

Ett så kallat samlingslån är ett lån där du samlar lån och krediter med höga räntor i ett större privatlån. Genom att göra detta kan du dels få en lägre ränta och dels få en lite bättre överblick över din ekonomi. Ett enskilt större lån är ofta lättare att hantera och att hålla koll på än många mindre sådana. Dessutom finns det även ytterligare fördelar med att samla lånen på detta sätt.

Så kan ett samlingslån minska dina lånekostnader

När du jonglerar flera lån och krediter som ska betalas varje månad är det lätt hänt att en betalning faller mellan stolarna. Detta leder till dröjsmålsavgifter och andra kostnader. Genom att teckna ett samlingslån kan du samla alla lånen och krediterna i det nya, större lånet. Summan av detta är att du bara ska göra en enda betalning varje månad. Därmed är risken betydligt mindre att du råkar missa att göra någon betalning.

Dessutom kan ett samlingslån även minska dina lånekostnader på fler sätt. Som vi redan har varit inne på har mindre lån och krediter ofta högre räntor. När du tar ett större privatlån för att baka ihop alla lånen och krediterna till en större deg får du vanligtvis en markant lägre ränta. Det innebär att du amorterar lika mycket pengar varje månad men att räntan är lägre. Och summan av detta är förstås att du inte behöver betala lika mycket för dina lån som tidigare.

Baka ihop dina mindre lån och krediter – spara pengar

Att samla mindre lån och krediter är oftast en bra idé för dig som privatperson. Du kan använda denna metod och finansiering för att göra dig av med kostsamma lån och krediter. Några exempel på sådana är kreditkortsskulder, smslån och dylikt.

Idag erbjuder ett stort antal långivare möjligheten att samla lån och krediter. Några exempel på sådana aktörer är:

  • Lendo
  • Freedom Finance
  • Zmarta
  • Leta Lån
  • Lånekoll
  • Compricer

Det hela fungerar på så vis att du tar ett lån som täcker den sammanlagda kostnaden för alla dina mindre lån och krediter. Därefter använder du de lånade pengarna för att göra dig av de små lånen och krediterna. När detta är gjort återstår endast det större lånet med den lägre räntan!