Hedvig Hemförsäkring försäkrar ditt hem och dina saker

28 dec

Hedvig Hemförsäkring är en försäkringsprodukt som blir allt mer populär bland svenska bostadsinnehavare. Denna typ av försäkring är att betrakta som en ren nödvändighet snarare än något som du skulle kunna välja bort. Den ger dig bland annat ett ekonomiskt skydd för din bostad och dina prylar. Dessutom kan även reseskydd, överfallsskydd, rättsskydd och andra sorters skydd ingå i försäkringen.

Därför bör du teckna en försäkring för ditt hem

Genom att teckna en hemförsäkring får du ta del av ett försäkringspaket bestående av flera olika delar. Alla dessa delar är viktiga och ger dig ett skydd mot förluster till följd av till exempel en brand eller ett inbrott. Till exempel kan du få ersättning för ditt lösöre (d.v.s. dina saker) om dessa skulle bli förstörda eller stulna i samband med en sådan händelse.

Du kan teckna Hedvig Hemförsäkring oavsett vilken slags bostad du för närvarande bor i. Försäkringen finns nämligen i flera olika tappningar:

 • Hus och villa
 • Hyresrätt och andra hand
 • Bostadsrätt
 • Student

Som du märker behöver du inte ens äga din egen bostad för att skaffa en sådan här försäkring. Även du som bor i lägenhet gör bäst i att försäkra ditt hem. Detta bör du göra oavsett om det vore obligatoriskt att göra så eller ej!

Så byter du till Hedvig Hemförsäkring från ett annat försäkringsbolag

Har du en hemförsäkring hos något annat försäkringsbolag och vill byta till Hedvig? Detta gör du i sådana fall på följande vis:

 • Byt till Hedvig Hemförsäkring direkt
  Även om du fortfarande skulle ha bindningstid kvar på den försäkring som du har idag. Välj dock startdatum beroende på när den nuvarande försäkringen går ut. Du kan även välja att klicka på alternativet “När din gamla löper ut” så sköts detta automatiskt.
 • Säg upp din befintliga försäkring
  Kontakta ditt försäkringsbolag för att avsluta försäkringen. Bekräfta sedan ditt önskade startdatum med Hedvig via appen.
 • Aktivera din nya försäkring
  Avslutningsvis bör du aktivera försäkringen genom att göra en koppling till autogirobetalning. När detta är gjort aktiveras din försäkring och allt är klart!

Vissa försäkringsbolag kan till och med sköta bytet till Hedvig åt dig!