Kontorshotell i Stockholm – centralt eller i förort?

13 aug

Priserna för ett kontorshotell i Stockholm varierar mycket beroende på om det ligger i city, innanför tullarna, i närförort eller i ytterförort. Priserna per person, per månad, kan vara många gånger högre i city än vad det är i ytterförorter som till exempel Huddinge eller Kallhäll.

Är ett centralt läge värt den extra kostnaden? Svaret är givetvis att det beror på.

Frilansande eller företagare med anställda?

Är du frilansare har du kanske större flexibilitet i ditt val av läge. Som företagare med anställda blir det ofta mer angeläget att välja ett kontorshotell som är hyfsat centralt beläget i Stockholm. Det är inget måste – utan det är i slutändan upp till företagaren att välja hur mycket hänsyn som ska tas till de anställdas pendlingstider. Dessutom finns mycket goda kommunikationsmöjligheter till närförorter och de flesta ytterförorter.

Pris – kontorshotell i Stockholmsområdet

Priset är givetvis den största faktorn här. Många skulle nog gärna ha sitt kontorshotell på en fin adress i Stockholm – men det är helt enkelt dyrt. Priserna per person och månad kan skilja sig rejält, och i extremfallen kan det kanske vara tio gånger dyrare i City än i en ytterförort.

Så är det värt priset? Många företag verkar helt klart tycka det. För att det ska övervägas bör man ha goda marginaler, då räkningen kan bli ganska saftig. Samtidigt är det bra att komma ihåg att de dyrare kontorshotellen ofta erbjuder mer service. Det kan till exempel vara att receptionen är bemannad fler timmar om dygnet. Det skulle också kunna vara att företagarna på hotellet erbjuds frukostträffar, seminarier och möjligheter att nätverka med de andra i byggnaden.

Kompromiss?

Med en begränsad budget kan valet bli en kompromiss. I ytterförorten ges ofta betydligt mer för pengarna – åtminstone vad gäller yta och faktiska kontorsplatser. Som nämnt under rubriken ovan är det dock vanligt att servicen är lite bättre på de dyrare hotellen inne i City. Här får man såklart göra en övervägning om vad det är man värderar högst, och vad man egentligen vill betala för.

Tips när du letar kontorshotell i Stockholm

  • Sök på nätet. På nätet finns flera sidor där du får en överblick över utbudet i Stockholm.
  • Jämför. Jämför priser och service på andra lokaler med liknande förutsättningar.
  • Mötesrum. Mötesrum är viktigt för många – ingår det och hur är tillgängligheten?