Svensk Fastighetsförmedling (Svenskfast) är den äldsta mäklarbyrån

20 aug

Svensk Fastighetsförmedling (Svenskfast) är en av de äldsta aktörerna i branschen –detta företag grundades 1937. Faktum är att företaget i och med detta är den allra äldsta mäklarbyrån i vårt land. Det betyder att de har en lång erfarenhet av branschen och en stor kunskap av att göra bostadsaffärer. Om du går i tankar om att lägga ut din bostad till försäljning inom det närmaste kan det därför vara en god idé att läsa på lite mer om denna byrå.

När du ändå håller på och gör efterforskningar inför den stundande affären bör du även kika lite närmare på mäklararvoden. Arvodena skiljer sig nämligen åt ganska mycket mellan olika aktörer i branschen. Genom att bilda dig en bra uppfattning om vad som är ett genomsnittligt och rimligt arvode kommer du därför enklare kunna välja rätt fastighetsmäklare för dig.

Låt Svensk Fastighetsförmedling (Svenskfast) upplysa dig om bostadsaffärer

Om du vill lära dig lite mer om bostadsaffärer och bostadsmarknaden i största allmänheten kan du med fördel klicka dig in till Svensk Fastighetsförmedling (Svenskfast) och deras webbplats. På sajten finner du mycket matnyttig information som tillhandahålls helt kostnadsfritt. Till exempel kan du där leta fram guider inför din bostadsaffär samt få inspirerande tips via deras blogg.

Detta får du för fastighetsmäklarens mäklararvode

Det är lätt hänt att du kanske tänker att du lika gärna skulle kunna genomföra din bostadsaffär utan att blanda in en mäklare i affären. Detta då du kan ha fått kalla fötter av vissa aktörers höga mäklararvode och liknande. Men detta är sällan en särskilt bra idé och därför bör du helst tänka ett varv till innan du fortskrider med dina planer.

Det finns nämligen många olika skäl till varför du bör anlita en mäklare när du ska sälja din bostad. Några exempel på sådana anledningar är att dessa aktörer:

  • har en bred kunskap om bostadsmarknaden
  • sitter på värdefulla kontakter inom sitt breda nätverk i branschen
  • vet hur fastigheter som din bör värderas på dagens marknad
  • är experter på att hantera förhandlingar och kommunikationen med spekulanter.

Du får med andra ord en hel del för de pengar som du betalar i arvode till mäklaren!