Mobila betalningar och kreditkort går hand i hand

30 jul

Det har varit möjligt att göra mobila betalningar i flera års tid. Det är dock långt ifrån alltid som de mobila plånböckerna är lätta för konsumenter att förstå sig på. Detta trots att de i själva verket ofta är väldigt enkla att använda.

När du använder ditt kreditkort i en helt vanlig kortterminal samlar kortläsaren in information om ditt kort. Detta görs för att köpet ska kunna slutföras. En mobil betalning fungerar i mångt och mycket på samma sätt. Den stora skillnaden är att informationen om ditt kreditkort lagras i en mobilapp istället för på ett plastkort.

Kompabiliteten för mobila betalningar varierar mellan olika kort

De tre stora plånböckerna för mobila betalningar är:

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Alla dessa kan kopplas till kreditkort, men det är långt ifrån alla kort som är kompatibla med alla dessa mobila plånböcker. Därför är det viktigt att du skaffar ett kort som är kompatibelt med just den mobila betallösning som du själv föredrar att använda. Om du till exempel föredrar Samsung Play vore det därför dumt att skaffa Komplett Banks kreditkort, för att bara nämna ett exempel.

Som tur är behöver du inte surfa in på alla de olika mobila plånböckernas sajter för att ta reda på vilka plånböcker som är kompatibla med respektive kort. Du behöver inte heller kontrollera dessa via sajterna för de olika utfärdarna av kreditkort. Det finns istället jämförelsesajter som samlar all denna information på en och samma sajt. Så genom att klicka dig in där kan du snabbt och enkelt se vilka alternativ som vore lämpligast att använda för dig.

Är de mobila plånböckerna säkra att använda?

Ja, det anses generellt sett vara tryggt att lagra kortinformation i mobilen. Faktum är att detta är ett av de allra säkraste sätten att betala idag. Appar för mobila betallösningar använder trots allt samma säkerhetsprotokoll som kontaktfria kreditkort. Dessutom maskeras siffrorna på ditt kort när du betalar via mobilen – detta för att skydda denna information och säkerställa att den inte stjäls.

Så sammanfattningsvis kan du känna dig helt trygg med att betala på detta sätt. Du behöver bara säkerställa att kompabiliteten finns där mellan ditt kort och din mobila plånbok.