Lån utan UC ett alternativ

23 mar

En het trend när det kommer till smslån och blancolån för privatpersoner är lån utan UC. Men vad innebär egentligen detta och är det någonting för dig?

Lån utan UC är ett begrepp inom finansvärlden som har dykt upp på senare år. Vad det egentligen syftar på är möjligheten att göra en låneansökan där ett alternativt kreditupplysningsföretag involveras. I många fall används nämligen Upplysningscentralen (UC) som leverantör av kreditupplysningar. Men det finns även andra leverantörer som långivare kan använda sig av, såsom Bisnode, Creditsafe och Safenode.

En vanlig anledning till att man som låntagare väljer denna väg är att man redan har många förfrågningar via UC. Om så är fallet kan det vara svårt att få lånet beviljat på grund av denna anledning. Därmed kan det vara aktuellt för dig som vill kunna få ett lån att tänka lite utanför lådan. Och genom att ansöka om ett så kallat lån utan UC kan du kringgå problemet med alltför många förfrågningar.

Genom att göra detta ökar du alltså dina möjligheter att få lånet ifråga beviljat. Detta samtidigt som din kreditvärdighet hos UC inte påverkas negativt av din ansökan.

Fördelarna med att ansöka om lån utan UC

Nu känner du till vad ett lån utan UC är och i korthet vad som särskiljer ett sådant från andra privatlån. Men vilka är egentligen fördelarna med dessa lån som gör dem så populära?

Dessa är några av de främsta fördelarna med att ansöka om lån med andra leverantörer av kreditupplysningar än just UC:

  • Du kan ansöka om lån utan att negativt påverka din kreditvärdighet hos UC.
  • Det är möjligt att ta nya lån utan att dina gamla lån syns vid kreditupplysningen.
  • Detta sammantaget gör att det kan vara enklare att beviljas lån på detta sätt.

För att utveckla detta resonemang börjar vi med fördelen att din kreditvärdighet hos UC lämnas oförändrad. Du kanske har anledning att försöka hålla uppe kreditvärdigheten hos dem inför ett större lån som du har tänkt ta framöver. Då kan det vara fördelaktigt att använda en annan leverantör av kreditupplysningen när du nu ska ta ett lite mindre lån.

De olika kreditupplysningsföretagen delar nämligen inte sin information med varandra. Och det betyder att de inte ser tidigare information om återbetalade lån hos UC (denna information sparas i 12 månader). Dessa bägge fördelar resulterar i att det blir enklare att få lån utan UC:s inblandning.