Använd en kontokredit för ökad ekonomisk flexibilitet

4 aug

Ibland kan det vara svårare än vad det kanske borde vara att få ihop ekonomin. Som tur är finns det dock flera olika produkter och finansiella instrument tillgängliga som du kan använda dig av. Till exempel kan du välja att använda en kontokredit för att på så vis skapa en ökad flexibilitet i din ekonomi. Fortsätt att läsa för att lära dig mer!

Så kan en kontokredit ge dig välbehövligt svängrum

En kontokredit fungerar på sätt och vis lite grann som ett kreditkort. Du får tillgång till pengar att låna inom ramen för ett beviljat kreditutrymme. Pengarna inom detta utrymme kan du nyttja på det sätt som du själv upplever dig ha ett behov av.

I takt med att du betalar tillbaka de pengar som du har lånat fylls det tillgängliga kreditutrymmet på. Du kan därmed låna pengarna igen och igen och igen, hur många gånger du vill så länge som kreditlinan fortsätter att vara öppen. Detta är med andra ord ett system som gör det möjligt att få en ökad ekonomisk flexibilitet. Läs vidare så berättar vi hur du kan använda krediten och det svängrum som den erbjuder!

Två möjliga användningsområden för krediten

Du kan med fördel välja att använda din kontokredit på något av följande sätt:

  • Buffert för nödfall. Ett av de mest effektiva sätten att använda en kreditlina är som en slags buffert för nödfall. När du ställs inför oväntade utgifter som plötsligt behöver betalas kan du klamra dig fast vid krediten som en slags livboj. Detta är inte minst användbart när du har dyra tandläkarbesök eller andra kostnader som plötsligt uppstår.
  • Jämna ut fluktuationer i kassaflödet. Ett annat vettigt sätt att använda krediten är för att jämna ut eventuella fluktuationer i ditt kassaflöde. Kanske har du ett oregelbundet arbetsschema och därmed en inkomst som varierar från månad till månad? Då kan du välja att låna pengar via krediten i knaprare tider och sedan betala tillbaka dessa när du har lite extra pengar på fickan. På så vis kan du överbrygga gapet mellan din inkomst och de utgifter som du har att betala.