Finansbolag i låneindustrin

19 jun

Att låna 5000 kr under en månad kan kosta drygt 100 kr – men även flera hundra kronor. Det är minst sagt stor skillnad på de priser som långivarna ger på de lägre lånebeloppen. På Hittasmslån.se finns en tjänst som gör att man snabbt kan jämföra hitta billigaste sms-lånet.

Att hitta dessa lån går till på följande sätt:

Välj belopp
På startsidan på hittasmslån.com visas två reglage. Det första är löptid och den andra är hur stort belopp som behöver lånas. Börja med att dra det andra reglaget till det belopp som önskas. Detta med lägsta summa på 500 kr och högsta på 15 000+ kr. Då sms-lån främst tecknas på ett par tusen tas i detta exempel på 5000 kr.

Välj löptid
Andra steget är att välja under hur lång tid man önskar betala tillbaka lånet. Generellt blir månadskostnaden lägre ju längre löptid man väljer. Den som lånar 5000 kr kanske vill betala tillbaka över 60 dagar för att därigenom dela upp betalningen på två månader. Lägsta antal dagar är 14 dagar och längst är 90+ dagar. Det är tydligt att HittaSMSLån.com främst fokuserar på ”korta” lån och små belopp. Många gånger blir det billigare att låna under 12 månader om större belopp lånas. I detta exempel väljs 60 dagars återbetalningstid.

Visa resultat
Tryck på ”Visa resultat” varpå ett flertal långivare visas. Alla dessa erbjuder därmed sms-lån på 60 dagar och ett belopp på 5000 kr. Långivarna presenteras utifrån hur hög effektiv ränta de har på lånen. Eftersom det är effektiv ränta som tydligast avgör vilket lån som är billigast är det en rättvis jämförelse.

Välj utifrån flera kriterier
Att välja billigaste sms-lånet skulle självklart vara bäst. Men samtidigt har de olika långivarna olika krav på låntagarna. Hittasmslån.com har valt ut tre kriterier och presenterar dessa så att personen som söker lån lättare ska hittar rätt långivare. För det första är det om betalningsanmärkning är godkänd eller inte. Många som vänder sig till sms-lån har betalningsanmärkning och kan därmed enbart låna hos långivare som godkänner dessa.
I detta fall accepterade enbart en av tre långivare betalningsanmärkning vilket innebär att det ”bara” blev en långivare att välja på vid just 5000 kr och 60 dagars återbetalningstid. Man visar även om långivarna tar kreditupplysning hos UC eller annat kreditupplysningsföretag. Utöver det även hur många år man måste vara för att låna hos dem.