Så använder du jämförelsetjänster för lån

24 jun

Det finns idag extremt många jämförelsetjänster för lån på internet. En del jämför enbart bolån eller privatlån medan andra låter användaren jämföra allt från bolån till smslån. Att använda dessa jämförelsetjänster kan vara ett enkelt sätt att hitta rätt. Men man bör vara medveten om vad man egentligen jämför.

Att jämföra räntor och villkor hos flera långivare är en klar fördel. Detta för att lättare hitta en långivare som är villig att låna ut pengar samt hitta den bästa räntan bland dessa. Jämförelse sker enkelt hos någon av de många jämförelsetjänster av lån och krediter som finns på nätet.

Hitta långivare med rätt lånebelopp

Hur långivarna presenteras kan skilja rejält mellan olika jämförelsesidor. På lånapengarenklare.se har man valt att presentera dem utifrån lånesumma, räntenivå, åldersgräns och avbetalningstid. Det företag som presenteras först (som har högst betyg) är Zmarta. Det är däremot inte ingen bank utan en låneförmedlare. Man har däremot inte gjort någon skillnad på detta på webbplatsen vilket kan bero på att man som låntagare framförallt vill hitta passande lån. Detta oavsett vilken väg man behöver gå. I första kolumnen framgår lånebelopp vilket gör det enkelt att hitta långivare som passar utifrån hur mycket man behöver låna.

Hitta lägsta räntan

Beroende på hur stort belopp som man önskar låna blir det olika många långivare att välja på. Nästa steg är därmed att titta i andra kolumnen på startsidan på lånapengarenklare.se. Här framgår vilket ränteintervall som de olika låneaktörerna erbjuder lån på. Detta kan däremot vara extremt stort vilket det bland annat är hos just Zmarta. Lägsta räntan som erbjuds är 2,95 % och den högsta 29,50 %. Man bör aldrig räkna med att få långivarens lägsta ränta då det krävs extremt bra ekonomi för att få dessa nivåer.

Hitta lån utifrån åldersgräns

Är du under 20 år är åldern en starkt begränsande faktor för var du kan låna pengar. Då är det istället kolumnen som anger ålderskrav som är mest aktuell. De absolut flesta långivare har gränsen på 18 år eller 20 år men det finns även de som sträcker sig upp mot 22 år. Oavsett så får man däremot aldrig låna om man är under 18 år.