Tips och råd när du ska sälja ditt guld

26 aug

Gamla ringar, halsband och andra guldsmycken som ligger och samlar damm i en byrålåda istället för att användas är sådant man på ett ganska enkelt sätt kan göra sig av med för att tjäna lite snabba pengar. Dock finns det en del att tänka på och göra när man funderar på att sälja guld, så att man vet att man får så mycket betalt som man borde.

Sälja guld på nätet

Det finns flera fördelar med att välja en guldhandlare på nätet istället för att gå till sin närmsta juvelerare för att sälja guld. För det första så erbjuder dom i regel ett högre pris än vad den som bekostar både lokalhyra, personal och andra nödvändiga saker som behövs i en butik kan göra. Dessutom är det både snabbt och enkelt och man får pengarna utbetalda snabbt och direkt till sitt bankkonto. Den enda nackdelen är att man förvisso inte gynnar sin lokala butik.

Väg innan

Ska man sälja guld ska man också se till att väga det innan man skickar iväg det och det är extra bra om man har en bra våg som kan väga tiondels gram. Har man koll på hur mycket man skickar iväg kan man också känna sig trygg i att man får tillräckligt mycket betalt. Dessutom kan man själv räkna ut hur mycket man skulle kunna tänkas få innan man bestämmer sig för att faktiskt sälja.

Om smycket har stenar

Dom flesta guldhandlare är bara ute efter själva guldet så har man smycken med till exempel stenar eller pärlor bör man överväga att sälja dessa på annat håll. Man riskerar annars att bara få betalt för guldet och inte för stenarna, som kan ha ett ganska högt värde beroende på vad det är. Gör en värdering först och överväg att sälja smycket på auktion istället.

Jämför pris

Har man bestämt sig för att sälja guld på nätet är det klokt att jämföra några olika företag innan man skickar iväg sina tillhörigheter. Avtalen och priserna kan se annorlunda ut och det är viktigt att läsa även det finstilta innan man tar ett beslut. Ska man sälja sitt guld vill man förmodligen ha så bra betalt som möjligt och tar man första bästa är risken stor att man inte får det.