Populärt med safariresor i Sydafrika

30 nov

Populärt med safariresor i Sydafrika

Sydafrika är ett fantastiskt land. Det finns mängder med saker att göra och naturen är fantastisk. Safariresor i Sydafrika är väldigt populära och på en safariresa har du chans att se ”the big five”.

I Sydafrika finns många fantastiska djur att titta på. Safariresor är så populärt eftersom det är en enorm naturupplevelse. Den främsta platsen för att göra en safariresa i Sydafrika är Krugerparken som ligger utanför Johannesburg. Här finns massor av vilda djur, du kan se de fem djur som man brukar kalla ”big five” vilket är djuren lejon, noshörning, elefant, leopard och afrikansk buffel. Ordet safari kommer från språket swahili och betyder ”att befinna sig på resande fot”. Många som åker på safariresor i Sydafrika väljer en klassisk jeepsafari, något som många tycker är en oförglömlig naturupplevelse.

Massor av safariparker i Sydafrika

Förutom Krugerparken finns det en mängd parker runt om i hela Sydafrika där du kan titta på vilda djur. En del parker är privatägda och en del är nationalparker. Längs med Sydafrikas berömda kustväg garden route finns en hel del safariparker. Det går att göra safariresor i Sydafrika på egen hand. Du kan hyra bil och köra runt till de safariparker som du vill besöka. Vägarna i Sydafrika är bra och det är enkelt att hitta. Ett annat alternativ är att bo på en safarilodge och åka på så kallade ”game drives” med arrangören. Om du vill uppnå känslan av att vara mitt i vildmarken kan du leta efter en safaripark som har stora ytor där du inte kan se stängslet som ofta inringar parkerna.

Bästa tiden att åka på safariresor i Sydafrika
Sydafrika har omvända årstider jämfört med Sverige. Mellan november och mars är det sommar och mellan april och oktober är det vinter. För safariresor är april till november en bra årstid eftersom det är lite svalare. Om du har lite framförhållning när du bokar din biljett till Sydafrika så går det att hitta en tur och retur biljett från Arlanda för omkring 5000 svenska kronor men med kort framförhållning eller under perioder när många vill åka stiger biljettpriserna upp mot tiotusen svenska kronor även om det finns ett relativt stort utbud av safariresor.